Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στις 27 Σεπτεμβρίου οι ακροάσεις για την
Παιδική Χορωδία “Amabile
     Το Επικοινωνιακό και Μορφωτικό Ιδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου (Ε.Μ.Ι), ανακοινώνει διενέργεια ακροάσεων για την στελέχωση της
 Παιδικής Χορωδίας Amabile”.
    
     Μετά από μια επιτυχημένη χρονιά κατα την οποία η χορωδία πραγματοποίησε τρεις μεγάλες εμφανίσεις, με κορυφαία το αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι,  που πραγματοποιήθηκε στο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου τον περασμένο Ιούνιο, η παιδική χορωδία «Αmabile» συνεχίζει το σπουδαίο έργο της δίνοντας την δυνατότητα στους μικρούς μαθητές να καλλιεργήσουν το μουσικό τους αισθητήριο, τις ευαισθησίες τους και την αισθητική τους, να εκφράσουν τις λύπες τους και τις χαρές και καθε συναίσθημα.

Διευθυντής της παιδικής χορωδίας είναι ο  καθηγητής μουσικής και Μαέστρος κ. Μιχάλης Καλαεντζής και συνοδός ο καθηγητής μουσικής και πιανίστας κ. Πέτρος Τσιμπερόπουλος.


      Βασικός στόχος της Παιδικής Χορωδίας Amabile είναι η εκμάθηση μουσικής μέσω του χορωδιακού τραγουδιού παράλληλα με τη επίτευξη υψηλών καλλιτεχνικών στόχων, καλύπτοντας έτσι τόσο την παιδαγωγική όσο και την καλλιτεχνική διάσταση του χορωδιακού τραγουδιού. Έτσι, κατά τη διάρκεια των δοκιμών οι νεαροί χορωδοί παρακολουθούν μαθήματα μουσικής θεωρίας-σολφέζ και φωνητικής ειδικά για παιδιά, ενώ παράλληλα έρχονται σε επαφή με τα αριστουργήματα των μεγάλων συνθετών, δείγματα σύγχρονης μουσικής, καθώς και παραδοσιακή μουσική από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Κατά την διάρκεια του φετινής χρονιάς, εκτός του βασικού τμήματος της παιδικής χορωδίας (ηλικία 7 έως 12 ετών)  θα λειτουργήσουν επιπλέον 2 τμήματα:
1.     Tο τμήμα προετοιμασίας (μουσικής προπαιδείας) το οποίο θα αποτελείται απο παιδιά ηλικίας 5 εως 7 χρονών υπο την καθοδήγηση της μουσικοπαιδαγωγού κ. Αντιγόνης Ζάχαρης χρησιμοποιώντας σύγχρονα μουσικοπαιδαγωγικά συστήματα (Orff, Kodály) και 
2.     To  τμήμα νεανικής χορωδίας το οποίο θα αποτελείται απο παιδια ηλικίας 12 και άνω, δίνοντας έτσι την δυνατότητα και σε μεγαλύτερα παιδιά να βιώσουν την καλλιέργεια του πνεύματος μέσα απο  το χορωδιακό τραγούδι.

Οι ακροάσεις για την επιλογή νέων μελών θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στις 27 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 10.00 π.μ. στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου.

Οι συμμετέχοντες οι οποίοι θα πρέπει απαραίτητα να συνοδεύονται από τον κηδεμόνα τους θα παρουσιάσουν ένα τραγούδι της επιλογής τους, ενώ θα εξετασθούν σε ασκήσεις ακουστικής αντίληψης ( ικανότητα απομνημόνευσης σύντομων μελωδικών και ρυθμικών μοτίβων κ.λ.π.) και στην ομαδική απόδοση ενός γνωστού τραγουδιού.

    Για τη συμμετοχή στην «Amabile» δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις ή προηγούμενη εμπειρία σε χορωδίες. Όσοι ενδιαφέρονται για πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον καλλιτεχνικό διευθυντή και μαέστρο της χορωδίας, κ. Μιχάλη Καλαεντζή στο τηλ. 6945292965.


     Οι δοκιμές της Παιδικής Χορωδίας «Amabile» θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου. Η ακριβής ώρα θα ανακοινωθεί προσεχώς.
Χορηγοί επικοινωνίας 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου